Zablácený čokoládový dort

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160 stupňů. V ohnivzdorné misce ve vodní lázni rozpustíme 250 g čokolády a máslo a mícháme, dokud nevznikne hladká směs. Odložíme stranou a necháme vychladit.
  • 2
    Žloutky a cukr mezitím vyšleháme do hustého krému. Smícháme kakaový prášek a mouku a přidáme do vaječné směsi spolu s rozpuštěnou čokoládou a 125 ml smetany. Bílky dáme do misky, vyšleháme z nich tuhý sníh, který vmícháme do těsta.
  • 3
    Do vymazané dortové formy rozprostřeme těsto a pečeme 45 minut, až se přestane lepit na špejli.
  • 4
    Polevu si připravíme tak, že do ohnivzdorné misky dáme zbytek nastrouhané čokolády a smetany a ve vodní lázni rozpustíme. Dáme stranou, aby směs vychladla. Dort položíme na dortovou mřížku, přelijeme polevou a vychladíme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.