Zablácený čokoládový dort
95 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 30gramůKakao - prášek
- 375mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 550gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160 stupňů. V ohnivzdorné misce ve vodní lázni rozpustíme 250 g čokolády a máslo a mícháme, dokud nevznikne hladká směs. Odložíme stranou a necháme vychladit.
- 2Žloutky a cukr mezitím vyšleháme do hustého krému. Smícháme kakaový prášek a mouku a přidáme do vaječné směsi spolu s rozpuštěnou čokoládou a 125 ml smetany. Bílky dáme do misky, vyšleháme z nich tuhý sníh, který vmícháme do těsta.
- 3Do vymazané dortové formy rozprostřeme těsto a pečeme 45 minut, až se přestane lepit na špejli.
- 4Polevu si připravíme tak, že do ohnivzdorné misky dáme zbytek nastrouhané čokolády a smetany a ve vodní lázni rozpustíme. Dáme stranou, aby směs vychladla. Dort položíme na dortovou mřížku, přelijeme polevou a vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.