Zagorská krůta s mlinci

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Vápník
23 mg
Železo
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
  • 2
    Necháme na chladném místě odležet cca 30 minut.
  • 3
    V troubě na pekáči rozpálíme olej a krůtu z každé strany orestujeme.
  • 4
    Poté ke krůtě přilijeme 3 dl vody a pečeme při 200°C do měkka.
  • 5
    Maso musíme často polévat výpekem.
  • 6
    Před dopečením vezmeme mlince (suché moučné placky), které rozlámeme na menší kusy a necháme 2 minuty namočené ve vodě. Poté je scedíme, položíme kolem dokola krůty a krátce dohromady zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.