Zagorská krůta s mlinci
200 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 3decilitryVoda pitná
- 4kusyPlacičky pšeničné čoky
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1600gramůKrůta mražená
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Krůtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
- 2Necháme na chladném místě odležet cca 30 minut.
- 3V troubě na pekáči rozpálíme olej a krůtu z každé strany orestujeme.
- 4Poté ke krůtě přilijeme 3 dl vody a pečeme při 200°C do měkka.
- 5Maso musíme často polévat výpekem.
- 6Před dopečením vezmeme mlince (suché moučné placky), které rozlámeme na menší kusy a necháme 2 minuty namočené ve vodě. Poté je scedíme, položíme kolem dokola krůty a krátce dohromady zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.