Žahour

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr nasypeme do nádoby, pokropíme asi 2 lžícemi vody a přivedeme do varu.
  • 2
    Jakmile začne cukr perlit, přisypeme do něho čisté borůvky a necháme zlehka povařit tak, aby nám borůvky zůstaly nerozvařené.
  • 3
    Potom přidáme máslo, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si předem rozmíchali moučku.
  • 4
    Povařená omáčka by měla být k lívancům a vdolkům hustší, jinak jen zahoustlá. Pokud ji chceme mít řidší, tak ředíme mlékem a tou poléváme ovocné či kynuté knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.