Žahour
35 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůBorůvky
- 15gramůSolamyl
- 1šálekMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Cukr nasypeme do nádoby, pokropíme asi 2 lžícemi vody a přivedeme do varu.
- 2Jakmile začne cukr perlit, přisypeme do něho čisté borůvky a necháme zlehka povařit tak, aby nám borůvky zůstaly nerozvařené.
- 3Potom přidáme máslo, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si předem rozmíchali moučku.
- 4Povařená omáčka by měla být k lívancům a vdolkům hustší, jinak jen zahoustlá. Pokud ji chceme mít řidší, tak ředíme mlékem a tou poléváme ovocné či kynuté knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.