Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou
50 min.
Ingredience
- 300gramůChřest zelený
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel kudrnka
- 20gramůŽemle tuková
- 125litrůVoda pitná
- 0,2lžičkaMuškátový oříšek
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
342 mg
Cukr
14 mg
Postup přípravy
- 1Kousky očištěného chřestu dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou dochutíme solí a muškátovým oříškem a zalijeme prochladlým chřestovým vývarem. Polévku dobře promícháme a vaříme nejméně 20 minut. Poté hotovou polévku zjemníme smetanou a naporcujeme, posypeme sekanou petrželkou a orestovanými kostičkami žemle. Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.