Základní čokoládový krém na dezerty

35 min.

Ingredience

  • Čokoládový krém
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
375 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodní lázni si připravíme čokoládový krém: misku posadíme na síto, které je ponořené do hrnce s mírně vroucí vodou. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji pomalu rozpustit.
  • 2
    V druhé míse si vyšleháme el. ručním šlehačem změklé máslo do světlé pěny, kterou šleháme asi za 4-5 minut. Postupně do másla budeme přidávat prosátý moučkový cukr a po lžicích smetanu. Tuto směs budeme šlehat dalších 5 minut. Pak do krému budeme pomalu, za stálého šlehání, přilévat rozpuštěnou čokoládu. Šlehat budeme ještě 2-4 minuty do doby, až krém bude mít hladkou konzistenci a krásně hnědou barvu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned zdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.