Základní máslový vanilkový krém

12 min.

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Cukr
28 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
  • 2
    V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. V chladničce nám vydrží 2-3 dny.
  • 3
    Krémem zdobíme cupcakes, košíčky, pudinky, dorty rolády a pod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.