Základní máslový vanilkový krém
12 min.
Ingredience
- Vanilkový krém
- 300gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMléko plnotučné
- 0,25lžičkaTresť vanilková
- 675gramůCukr moučkový
Počet porcí:
24Postup přípravy
- 1Vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
- 2V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. V chladničce nám vydrží 2-3 dny.
- 3Krémem zdobíme cupcakes, košíčky, pudinky, dorty rolády a pod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.