Základní piškotové těsto na rolády
30 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
236 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200°C teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Korpus položíme na navlhčenou utěrku a stočíme do rolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.