Základní recept na korpus bezé
35 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůOřechy vlašské
- 30gramůCukr moučkový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
286 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut.
- 2Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
- 3Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.