Základní recept na křupavé těsto bezé

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
229 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut.
  • 2
    Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
  • 3
    Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.