Základní těsto na dortový korpus
55 min.
Ingredience
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
876 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.
- 2Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 11. 2015
Základní těsto na dortový korpus
adaěkujeme palec nahoru
Anonymní uživatel
st 12. 10. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Moc chutnalo!