Základní těsto na muffiny

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 90gramůCukr moučkový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
688 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě 80 g změklého másla nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme do pěny.
  • 2
    Postupně za stálého tření přidáváme vejce, přiléváme horkou vodu, do pěny přisypeme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Nakonec do těsta přimícháme přísady, se kterými muffiny chceme.
  • 3
    Zbylým máslem vymažeme formy na muffiny, vysypeme je hrubou moukou. Naplníme do do dvou třetin těstem a vložíme do trouby. Při 190 stupních pečeme 20 minut.
  • 4
    Upečené muffiny necháme mírně vychladnout ve formičkách. Potom je vyklopíme na kovovou mříž a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.