Základní těsto na muffiny
40 min.
Ingredience
- 90gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 60mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
688 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě 80 g změklého másla nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme do pěny.
- 2Postupně za stálého tření přidáváme vejce, přiléváme horkou vodu, do pěny přisypeme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Nakonec do těsta přimícháme přísady, se kterými muffiny chceme.
- 3Zbylým máslem vymažeme formy na muffiny, vysypeme je hrubou moukou. Naplníme do do dvou třetin těstem a vložíme do trouby. Při 190 stupních pečeme 20 minut.
- 4Upečené muffiny necháme mírně vychladnout ve formičkách. Potom je vyklopíme na kovovou mříž a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.