Základní vývar

200 min.
Čína

Ingredience

    • 680gramůVepřová žebra
    • 3kusyCibulka jarní
    • 3kusyZázvor celý
    • 3lžičkyVíno rýžové čínské
    • 680gramůDrůbeží maso
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
52 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
576 mg
Cukr
506 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecího masa a žebírek odstraníme veškerý tuk a maso nasekáme na větší kousky. Vložíme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme do uzlu stočené cibulky a drcený, neloupaný zázvor.
  • 2
    Přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na mírném ohni, bez pokličky vaříme cca 2-3h.
  • 3
    Poté vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme rýžové víno nebo suché sherry, přivedeme znovu k varu a povaříme další 2-3min.
  • 4
    Hotový vývar necháme vychladnout a uchováme v lednici. Můžeme rovněž zamrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.