Základní vývar
200 min.
Ingredience
- 680gramůVepřová žebra
- 3kusyCibulka jarní
- 3kusyZázvor celý
- 3lžičkyVíno rýžové čínské
- 680gramůDrůbeží maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
52 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
576 mg
Cukr
506 mg
Postup přípravy
- 1Z kuřecího masa a žebírek odstraníme veškerý tuk a maso nasekáme na větší kousky. Vložíme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme do uzlu stočené cibulky a drcený, neloupaný zázvor.
- 2Přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na mírném ohni, bez pokličky vaříme cca 2-3h.
- 3Poté vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme rýžové víno nebo suché sherry, přivedeme znovu k varu a povaříme další 2-3min.
- 4Hotový vývar necháme vychladnout a uchováme v lednici. Můžeme rovněž zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.