Zakrytý jablečný koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
41 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
3 g
Cukr
113 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do hrnce vložíme kousky jednoho jablka, přidáme cukr, sušené brusinky, vanilkový cukr a 150 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, pak za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Z listového těsta vyválíme kruh a vložíme ho na pečícím papírem vyložený plech. Zbytek jablek smícháme s hrozinkami, cukrem, máslem, skořicí a pomerančovou kůrou. Takto připravenou směs naklademe do středu těsta, okraje potřeme vodu a spojíme do uzlíčku. Přiklopíme druhým plechem vyloženým pečícím papírem a opatrně převrátíme. Odstraníme vrchní pečící papír a uzlík opatrně vyválíme. Těsto potřeme bílkem a posypeme cukrem. Ostrým nožem povrch těsta třikrát prořízneme a vložíme na 20 minut odpočívat do chladničky.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní plech s koláčem. Pečeme asi 30 minut. Po upečení koláč necháme trochu zchladnout, nakrájíme ho na dílky a servírujeme přelitý jablečným pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.