Žampiony plněné brynzovou směsí
28 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Brynza
- 50gramůCibule
- 120gramůHříbky čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
893 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a odkrojíme nožky, které nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný hřib nakrájíme nadrobno.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené nožky žampionů a dusíme. Po 4 minutách přimícháme hřib a ještě zhruba 4 minuty dusíme. Nakonec ve směsi rozmícháme brynzu. Když se sýr rozpustí, směs odstavíme.
- 3Na kloboučky žampionů navršíme brynzovou směs, žampiony obalíme plátkem slaniny a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 4Houby pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.