Zapečená čekanka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
51 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté čekankové puky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Každý puk obalíme plátkem šunky a slaniny, urovnáme je do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.
  • 2
    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.