Zapečená čekanka
50 min.
Ingredience
- 200gramůAnglická slanina
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 8kusůČekanka
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
51 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté čekankové puky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Každý puk obalíme plátkem šunky a slaniny, urovnáme je do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.
- 2Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.