Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou
35 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 2kusyCitrony
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 75mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony.
- 2Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní jablka (slupkou dolu), která posypeme skořicí a položíme na ně kousek másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
- 3Z citronu nastrouháme kůru, vymačkáme 3 lžíce šťávy a se třemi lžicemi cukru (smíchaného s vanilkovým) smícháme s creme fraiche (zakysanou smetanou) a vytvoříme hladký hustý krém. Vše přikryjeme a dáme do ledničky.
- 4Upečená jablíčka můžeme servírovat buď teplá, nebo studená. Na každé jablko dáme kopeček citronového krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.