Zapečená jablka s datlemi
45 min.
Ingredience
- 200gramůJablka
- 150gramůDatle
- 30gramůMouka polohrubá
- 30gramůCukr krupice
- 30gramůKokos čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
9 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky nasypeme mouku, strouhaný kokos, cukr, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto podobné drobence. Do pekáčku nasypeme promíchané ovoce, zakryjeme drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny dozlatova. Pekáček vyjmeme, necháme ještě 5 minut dojít, dezert rozpůlíme, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Zapečená jablka s datlemi
Crumble je u nás oblíbený dezert. Je v něm málo mouky, hodně ovoce a je rychlý a jednoduchý. Obvykle kombinuji jablečný crumble třeba s rybízem nebo borůvkami, datle jsem ještě nepřidávala. Jablka jsem pokapala citronovou šťávou, aby nehnědla. Citron navíc trochu stáhl sladkost. Na náš vkus bylo datlí zbytečně mnoho, příště bych určitě dala méně. Jinak to bylo dobré, zapékala jsem v malých jednoporcových ramekinech. Hodnotím kladně.