Zapečená jablka s datlemi

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
9 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky nasypeme mouku, strouhaný kokos, cukr, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto podobné drobence. Do pekáčku nasypeme promíchané ovoce, zakryjeme drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny dozlatova. Pekáček vyjmeme, necháme ještě 5 minut dojít, dezert rozpůlíme, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Zapečená jablka s datlemi
Crumble je u nás oblíbený dezert. Je v něm málo mouky, hodně ovoce a je rychlý a jednoduchý. Obvykle kombinuji jablečný crumble třeba s rybízem nebo borůvkami, datle jsem ještě nepřidávala. Jablka jsem pokapala citronovou šťávou, aby nehnědla. Citron navíc trochu stáhl sladkost. Na náš vkus bylo datlí zbytečně mnoho, příště bych určitě dala méně. Jinak to bylo dobré, zapékala jsem v malých jednoporcových ramekinech. Hodnotím kladně.