Zapečené chlebíčky se švestkami
45 min.
Ingredience
- 120gramůVeka chlebíčková krájená
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 40gramůZakysaná smetana
- 300mililitrůMléko polotučné
- 120gramůŠvestky
- 60mililitrůKoňak Armaňak
- 25gramůCukr vanilka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
840 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky rozkrojíme napůl, nasypeme do skleničky a zalijeme armaňakem. Do misky nalijeme smetanu, přidáme vejce, cukr a vyšleháme. Do jiné misky nalijeme mléko a rozmícháme v něm vanilkový cukr. Plátky veky namočíme ve vanilkovém mléce, vyskládáme na dno pekáčku vymazaného máslem, posypeme okapanými švestkami, vanilkové mléko promícháme s vyšlehanou smetanovou směsí a chlebíčky v pekáčku zalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.