Zapečené mango s mascarpone
20 min.
Ingredience
- 4kusyMango
- 250gramůMascarpone
- 200gramůŘecký jogurt
- 10gramůZázvor celý
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 1lžíceRum
- 100gramůCukr třtinový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůLimetková kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Manga oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme nad mísou na kousky.
- 2Jogurt a sýr mascarpone smícháme, vmícháme do něj mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou a rum.
- 3Mango rozdělíme do 6 malých zapékacích misek. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.
- 4Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Dezert grilujeme 3 minuty, dokud nezačne lehce hnědnout. Necháme chvíli chladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.