Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem
30 min.
Ingredience
- Ovoce
- 200gramůGrapefruity
- 200gramůPomeranče
- Pěna
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr moučkový
- 40mililitrůVíno šumivé (sekt)
- Sorbet
- 50mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůDžus grapefruitový
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůCukr hroznový (glukóza)
- Těsto
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, promícháme, přidáme měkké máslo, bílky a vypracujeme těsto. Necháme v lednici uležet. Těsto vyválíme na tenký plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova. Ještě teplá kolečka vytvarujeme do mističek a necháme vychladnout. Do misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, přilijeme šumivé víno a vyšleháme do pěny.
- 2Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, glukózu, grapefruitový džus a pomerančovou šťávu, trochu zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nalijeme do formiček na zmrzlinu a dáme zamrazit.
- 3Na dezertní talířky dokola položíme střídavě dílky oloupaného grapefruitu a pomeranče, na ně naneseme pěnu z šumivého vína, krátce zapečeme pod grilem, navrch upravíme mističky z těsta, do kterých vložíme zmražený sorbet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.