Zapečené plněné nektarinky

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Velký červený pomeranč omyjeme, osušíme, nastrouháme z něj lžíci kůry a vymačkáme šťávu. Omyjeme v sítu borůvky s malinami a necháme je okapat. Zralé, ale pevné nektarinky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a poloviny nektarinek poklademe do zapékací mísy slupkou vespod. Střídavě naplníme nektarinky malinami a borůvkami. Ovoce pokapeme šťávou z celého červeného pomeranče, pak misku dáme do předehřáté trouby a ovoce zapečeme. Necháme je v troubě maximálně 8 minut.
  • 2
    Mezitím vymícháme jogurt s nastrouhanou kůrou a tekutým květovým medem.
  • 3
    Na každý servírovací talířek položíme 2 poloviny nektarinky (jednu polovinu s malinami, druhou polovinu s borůvkami), ozdobíme je 1 vrchovatou lžíci jogurtu a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.