Zapečený ananas se sněhem
25 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůOřechy lískové
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
292 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka, která pak nakrájíme na čtvrtky. Střed tvrdého jádra vyřízneme. Připravené čtvrtky ananasu naskládáme na menší plech.
- 2Z bílků za přisypávání cukru vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu vmícháme Amaretto. Hotový sníh naplníme do cukrářského sáčku. Připraveným sněhem ozdobíme ananas v plechu. Povrch sněhu posypeme tenkými plátky ořechů. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde ananas zapékáme přibližně 10 minut. Zapékáme tak dlouho, aby se sníh zapekl dozlatova.
- 3Zapečený dezert vytáhneme z trouby, naaranžujeme na dezertní talíř, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.