Zapečený krém

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrSmetana 33% (šlehačka)
    • 8kusůVejce slepičí
    • 120gramůCukr krupice
    • 40gramůCukr vanilka
    • 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
    • 200gramůCukr třtinový
    • 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
48 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 mg
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vylijeme smetanu, přidáme cukr, vysypeme vanilkový cukr a za stálého míchání necháme projít varem. Stáhneme z plotny a necháme na chladném místě vychladnout. Žloutky dáme do misky, vylijeme likér, spolu rozšleháme, vylijeme do připravené hmoty, promícháme a vylijeme do zapékací mísy, kterou položíme do pekáče s vodou, aby byla mísa do půlky ponořená ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 60 minut. Zapečené vyndáme z trouby, necháme v lednici vychladnout.
  • 2
    Z bílku vyšleháme tuhý sníh, dáme na každou porci, sníh ještě posypeme hnědým cukrem, pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, vrátíme do trouby a dále zapékáme tak dlouho, než se roztopí cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.