Zapečený krupicový nákyp
50 min.
Ingredience
- 0,6litrMléko plnotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 80gramůKrupice dětská
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůKompot ananasový
- 1decilitrSirup Monin - jahodový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
500 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku.
- 2Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice.
- 3Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat.
- 4Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut.
- 5Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.