Zapečený krupicový nákyp

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,6litrMléko plnotučné
    • 20gramůCukr vanilka
    • 80gramůKrupice dětská
    • 60gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 250gramůKompot ananasový
    • 1decilitrSirup Monin - jahodový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
500 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice.
  • 3
    Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat.
  • 4
    Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut.
  • 5
    Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.