Zapečený květák se šunkou
40 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůŠunka dušená
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme jej na růžičky a rozložíme do zapékací mísy vymazané máslem.
- 2Květák poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3V dobře vyhřáté troubě za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.