Zapékaná jablka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku smícháme cukr, mouku a vodu. Za stálého míchání vaříme až směs zhoustne. Odstavíme, vmícháme máslo, citrónovou šťávu, skořici a muškátový oříšek.
  • 2
    Jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme je na tenké plátky a naskládáme do zapékací misky 30 x 20 cm. Přelijeme omáčkou.
  • 3
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a máslem. Prsty vytvoříme větší hrudky, přilijeme mléko a mícháme až těsto zvláční, ale je hrudkovité.
  • 4
    Jablka poklademe těstem, ale nezakrýváme zcela. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut.
  • 5
    Podáváme teplé se zmrzlinou nebo smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.