Zapékaná jablka
60 min.
Ingredience
- Těsto
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 45gramůMáslo čerstvé
- 175mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 225gramůCukr třtinový
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůJablka
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku smícháme cukr, mouku a vodu. Za stálého míchání vaříme až směs zhoustne. Odstavíme, vmícháme máslo, citrónovou šťávu, skořici a muškátový oříšek.
- 2Jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme je na tenké plátky a naskládáme do zapékací misky 30 x 20 cm. Přelijeme omáčkou.
- 3Mouku smícháme s práškem do pečiva a máslem. Prsty vytvoříme větší hrudky, přilijeme mléko a mícháme až těsto zvláční, ale je hrudkovité.
- 4Jablka poklademe těstem, ale nezakrýváme zcela. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut.
- 5Podáváme teplé se zmrzlinou nebo smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.