Zapékané čekanky
42 min.
Ingredience
- 300mililitrůOmáčka bešamelová
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSýr Gruyére
- 200gramůŠunka dušená
- 400gramůČekanka
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat.
- 2Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek.
- 3Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou.
- 4Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.