Zapékané chleby s Nivou a vejci
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceOřechy vlašské
- 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Plátky celozrnného chleba namažeme po obou stranách máslem.
- 2Nivu nakrájíme na kostičky, vidličkou rozmačkáme a rozmícháme se smetanou.
- 3Směs naneseme na plátky chleba. Do středu plátků položíme žloutky. Chleby rozložíme na plech a zapečeme v rozehřáté troubě, až se sýr začne rozpouštět.
- 4Pokrm posypeme vlašskými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.