Zapékané jahody

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do zapékací mísy spolu s máslem a prohřejeme.
  • 2
    Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, nalijeme do něj rozšlehané žloutky a vmícháme mouku.
  • 3
    Těsto naneseme na teplé jahody a mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme dorůžova asi 30 minut. Jahody upravíme na nahřáté talíře a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  • 4
    Dezert můžeme podávat se šodó z červeného vína nebo s malinovým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.