Zapékané jahody
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůJahody zahradní
- 120gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do zapékací mísy spolu s máslem a prohřejeme.
- 2Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, nalijeme do něj rozšlehané žloutky a vmícháme mouku.
- 3Těsto naneseme na teplé jahody a mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme dorůžova asi 30 minut. Jahody upravíme na nahřáté talíře a pocukrujeme moučkovým cukrem.
- 4Dezert můžeme podávat se šodó z červeného vína nebo s malinovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.