Zapékané müsli
30 min.
Ingredience
- 70gramůMouka špaldová
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 4lžíceVoda pitná
- 130gramůOvesné vločky
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme ovesné vločky a lehce je pokropíme vodou. Přidáme skořici, olej, med a vše promícháme. Nakonec přisypeme špaldovou mouku a rukou důkladně propracujeme na těsto.
- 2Připravíme plech, na něj dáme papír na pečení a předehřejeme troubu.
- 3Rukou drolíme těsto po celém plechu tak, aby vznikaly malé hrudky jen v jedné vrstvě. Plech dáme do trouby a pečeme zprudka asi
- 410 minut. Potom stáhneme troubu na minimum a dopékáme dalších deset minut.
- 5Plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí je müsli dokonale křupavé.
- 6Podáváme jen tak jako křupavou pochoutku k televizi. Můžeme je smíchat se sekanými oříšky a jogurtem a máme chutnou snídani.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.