Zapékanky

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMaso mleté - mix
    • 100gramůOmáčka boloňská
    • 200gramůLečo sterilované
    • 4lžíceKečup
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 4kusyBageta
    • 200gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1kusPórek
    • 4lžíceKapie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme najemno, nakládanou kapii nakrájíme na nudličky. Malé bagety příčně a podélně rozpůlíme.
  • 3
    Na rozpáleném oleji restujeme za stálého míchání maso, až se začne oddělovat. K masu přimícháme boloňskou omáčku a lečo, které jsme scedili. Podusíme za častého míchání zhruba 15 minut. Poté odstavíme a rozmixujeme.
  • 4
    Bagety naskládáme na plech, navrstvíme na ně masovou směs a předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme sýrem smíchaným s pórkem a ozdobíme kapií. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.