Zapékanky
65 min.
Ingredience
- 200gramůMaso mleté - mix
- 100gramůOmáčka boloňská
- 200gramůLečo sterilované
- 4lžíceKečup
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyBageta
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusPórek
- 4lžíceKapie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme najemno, nakládanou kapii nakrájíme na nudličky. Malé bagety příčně a podélně rozpůlíme.
- 3Na rozpáleném oleji restujeme za stálého míchání maso, až se začne oddělovat. K masu přimícháme boloňskou omáčku a lečo, které jsme scedili. Podusíme za častého míchání zhruba 15 minut. Poté odstavíme a rozmixujeme.
- 4Bagety naskládáme na plech, navrstvíme na ně masovou směs a předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme sýrem smíchaným s pórkem a ozdobíme kapií. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.