Zasněžený "smrkový les"
75 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaCukr vanilka
- 200gramůČokoláda bílá
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem do hladkého krému, přimícháme vejce, mouku, bílý jogurt a vanilkový cukr. Důkladně promícháme.
- 3Takto připravené těsto nalijeme do vymazané formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 50 minut.
- 4Po upečení formu vyndáme z trouby, těsto necháme trošku zchladnout a až poté jej vyklopíme na připravený tác.
- 5Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, kterou zdobíme úplně zchladlý "smrkový les".
- 6Dezert vložíme na 30 minut do chladničky a poté můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.