Zavařené václavky nakyselo
135 min.
Ingredience
- 700gramůVáclavky
- 3,5lžíceSůl
- 2lžícePepř černý celý
- 13kusůNové koření
- 6kusůBobkový list
- 1kusCeler bulvový
- 250mililitrůOcet
- 250gramůCukr krupice
- 1kusHřebíček
- 2lžičkyHořčičné semínko
- 1kusMrkev
- 1kusPetržel
- 1kusCibule
- 5kusůKapary
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
810 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli, 1 lžíci pepře, 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a očištěný nakrájený celer. Vaříme 20 minut.
- 2Připravíme si zálivku: smícháme 750 ml vody, ocet, cukr, lžíci soli a pepře, 1-2 bobkové listy, hřebíček a hořčičné semínko. Vaříme 10 minut.
- 3Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme a spolu s kapary rozdělíme do sklenic. Naplníme houbami a zalijeme zálivkou. Uzavřeme a dáme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby dosahovala do 2/3 výšky skleniček.
- 425 minut zavařujeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.