Zavařené václavky nakyselo

135 min.
Evropa

Ingredience

      • 700gramůVáclavky
      • 3,5lžíceSůl
      • 2lžícePepř černý celý
      • 13kusůNové koření
      • 6kusůBobkový list
      • 1kusCeler bulvový
      • 250mililitrůOcet
      • 250gramůCukr krupice
      • 1kusHřebíček
      • 2lžičkyHořčičné semínko
      • 1kusMrkev
      • 1kusPetržel
      • 1kusCibule
      • 5kusůKapary
      • 4litryVoda pitná
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    109 kcal
    Bílkoviny
    1 g
    Sacharidy
    27 g
    Vláknina
    810 mg
    Cukr
    26 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Nejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli, 1 lžíci pepře, 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a očištěný nakrájený celer. Vaříme 20 minut.
    • 2
      Připravíme si zálivku: smícháme 750 ml vody, ocet, cukr, lžíci soli a pepře, 1-2 bobkové listy, hřebíček a hořčičné semínko. Vaříme 10 minut.
    • 3
      Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme a spolu s kapary rozdělíme do sklenic. Naplníme houbami a zalijeme zálivkou. Uzavřeme a dáme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby dosahovala do 2/3 výšky skleniček.
    • 4
      25 minut zavařujeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.