Zavařenina jablečná
30 min.
Ingredience
- 600gramůJablka
- 300gramůCukr želírovací
- 300mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 30mililitrůLikér meruňkový
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme šťávou, likérem a vodou. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Chceme-li mít z jablek čirý rosol, tak ho nyní přecedíme přes plátýnko.
- 2Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby unikla pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.