Zavařenina jablečná

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůJablka
    • 300gramůCukr želírovací
    • 300mililitrůŠťáva jablečná 100%
    • 30mililitrůLikér meruňkový
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme šťávou, likérem a vodou. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Chceme-li mít z jablek čirý rosol, tak ho nyní přecedíme přes plátýnko.
  • 2
    Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby unikla pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.