Zavařenina jahodová s meruňkami

24 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody s meruňkami opláchneme a necháme okapat. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme, jahody zbavíme stopek a zeleného kalichu a nadrobno nakrájíme. Meruňky, citronovou šťávu a želírovací cukr 3 plus 1 rozmixujeme. Nakrájené jahody i meruňkové pyré necháme v klidu alespoň 3 hodiny. Rozmixujeme-li jahody, meruňky, želírovací cukr a citronovou šťávu, ovocné pyré vaříme ihned.
  • 2
    Po 3 hodinách meruňkové pyré smícháme s nakrájenými jahodami ve velkém hrnci a uvedeme do varu, vaříme asi 4 minuty. Stáhneme z ohně.
  • 3
    Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.