Zavařenina malinová s citronovou meduňkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůMaliny
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůCukr krupice
- 1lžíceMeduňka
- 0,5baleníCukr želírovací
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Stonky citronové meduňky opláchneme a pořádně vytřepeme vodu a otrháme lístky. Přebrané a opláchnuté maliny, lístky citronové meduňky, citronovou šťávu a cukr asi 10 minut mixujeme buď tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu. Ze zrníček malin se uvolní pektin.
- 2Rozmixovanou hmotu přemístíme do menšího hrnce, přisypeme 1/2 sáčku želírovacího prostředku bez cukru na poměr ovoce-cukr 3:1, přivedeme k varu na silném plameni za neustálého míchání a vaříme, (délka vaření se liší podle výrobce želírovacího prostředku, proto je nutné přečíst pokyny na obalu) až je želírovací zkouška v pořádku.
- 3Plníme ihned do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacími uzávěry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.