Zavařenina pomerančová
35 min.
Ingredience
- 600gramůPomeranče
- 300gramůCukr želírovací
- 200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 200mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 50mililitrůLikér pomerančový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, potom je rozčtvrtíme, vložíme i s kůrou do hrnce, přilijeme vodu, likér, šťávu, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Pomeranče vyndáme, oloupeme kůru, dužinu rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, přilijeme jablečnou šťávu, přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvíli chladnout, občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára.
- 2Naplníme sklenice, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.