Zavařenina s jahodami a kávovými zrny
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJahody zahradní
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
- 5lžicKáva zrnková
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Opláchnuté a okapané jahody zbavíme stopek a kalichů. Jednu polovinu jahod nakrájíme na kousky a druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou.
- 2Kávová zrna na espresso nasypeme do dvou čajových filtrů a uzavřeme kovovou sponkou. Do velkého hrnce nalijeme rozmixované jahody, přidáme nakrájené jahody, želírovací cukr 3plus1, čajové filtry s kávovými zrny a 3 hodiny necháme louhovat. Vylouhovanou směs za neustálého míchání přivedeme k varu, teplotu nesnižujeme a za silného bublání a neustálého míchání vaříme ještě 4 minuty. Odstavíme z ohně, vyjmeme filtry s kávovými zrny, nalijeme až po okraj do připravených sklenic a okamžitě uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.