Zavařenina s jahodami a kávovými zrny

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
61 kcal
Sacharidy
15 g
Vláknina
758 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté a okapané jahody zbavíme stopek a kalichů. Jednu polovinu jahod nakrájíme na kousky a druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou.
  • 2
    Kávová zrna na espresso nasypeme do dvou čajových filtrů a uzavřeme kovovou sponkou. Do velkého hrnce nalijeme rozmixované jahody, přidáme nakrájené jahody, želírovací cukr 3plus1, čajové filtry s kávovými zrny a 3 hodiny necháme louhovat. Vylouhovanou směs za neustálého míchání přivedeme k varu, teplotu nesnižujeme a za silného bublání a neustálého míchání vaříme ještě 4 minuty. Odstavíme z ohně, vyjmeme filtry s kávovými zrny, nalijeme až po okraj do připravených sklenic a okamžitě uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.