Zavařenina s jahodami a mochyní
45 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
- 600gramůPhysalis (mochyně)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté, okapané a očištěné jahody (zbavené stopek a kalichů) rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
- 2V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku. Hotovou směs odstavíme a plníme do připravených sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.