Zavařenina s jahodami a mochyní

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté, okapané a očištěné jahody (zbavené stopek a kalichů) rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
  • 2
    V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku. Hotovou směs odstavíme a plníme do připravených sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.