Zavařenina z angreštu s mátou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
67 kcal
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Vápník
14 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.
  • 2
    Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.
  • 3
    Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.