Zavařenina z angreštu s mátou
50 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyAngrešt
- 500gramůCukr želírovací
- 250mililitrůVoda pitná
- 6kusůMáta
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.
- 2Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.
- 3Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.