Zavařenina z černého rybízu
35 min.
Ingredience
- 500gramůRybíz černý
- 500mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 250gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vápník
24 mg
Železo
1 mg
Postup přípravy
- 1Bobule rybízu omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme 1 sklenici vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Přilijeme likér, zbytek vody, přisypeme želírovací cukr, povaříme a jakmile bude zavařenina mírně hustá, hrnec odstavíme. Zavařeninu necháme za občasného promíchání trochu vychladnout, aby se ještě odpařila přebytečná voda. Zavařeninu naplníme do sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.