Zavařenina z černého rybízu

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůRybíz černý
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 250gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vápník
24 mg
Železo
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bobule rybízu omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme 1 sklenici vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Přilijeme likér, zbytek vody, přisypeme želírovací cukr, povaříme a jakmile bude zavařenina mírně hustá, hrnec odstavíme. Zavařeninu necháme za občasného promíchání trochu vychladnout, aby se ještě odpařila přebytečná voda. Zavařeninu naplníme do sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.