Zavařenina z fíků s mákem
55 min.
Ingredience
- 1kilogramFíky čerstvé
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůMák mletý
- 300gramůCukr krupice
- 4centilitryGriotka
Počet porcí:
44Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jemně fíky omyjeme, odstraníme stopky, slupku můžeme oloupat, ale není to nutné, na chuť zavařeniny nemá vliv. Rozmixujeme s pomerančovou a citronovou šťávou. Za častého míchání, na pánvi bez tuku, restujeme mletý mák. Jakmile mák začne vonět stáhneme pánev z plamene, mák podlijeme třešňovicí a necháme chladnout.
- 2Pyré z fíků smícháme s mákem a cukrem a přivedeme k varu. Při stálém míchání vaříme asi 15 minut, až směs vypadá jako hustá jablečná přesnídávka. Ještě horké plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry a hned uzavíráme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.