Zavařenina z hrušek s portským vínem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
60

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
79 kcal
Sacharidy
19 g
Vláknina
460 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané vyzrálé hrušky a jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a čtvrtky ovoce nahrubo nastrouháme přímo do hrnce. Přilejeme portské víno a na slabém plameni vaříme asi 20 minut, ovoce se začne rozpadat. Měrkou změříme množství ovocné kaše, máme-li jí více než 1 l ještě krátkou dobu vaříme. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
  • 2
    Do vychladlé ovocné směsi zamícháme citronovou šťávu a želírovací cukr 1+1, přivedeme k varu a 4 minuty vaříme klokotem za neustálého míchání. Sejmeme z plamene a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími víčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.