Zavařenina z hrušek s portským vínem
60 min.
Ingredience
- 600gramůHrušky
- 300gramůJablka
- 250mililitrůVíno portské
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 1kilogramCukr želírovací
Počet porcí:
60Postup přípravy
- 1Oloupané vyzrálé hrušky a jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a čtvrtky ovoce nahrubo nastrouháme přímo do hrnce. Přilejeme portské víno a na slabém plameni vaříme asi 20 minut, ovoce se začne rozpadat. Měrkou změříme množství ovocné kaše, máme-li jí více než 1 l ještě krátkou dobu vaříme. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé ovocné směsi zamícháme citronovou šťávu a želírovací cukr 1+1, přivedeme k varu a 4 minuty vaříme klokotem za neustálého míchání. Sejmeme z plamene a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími víčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.