Zavařenina z kdoulí

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůKdoule
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSirup Monin - grenadina
    • 30mililitrůLikér meruňkový
    • 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
48 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, sirupu, zakápneme likérem a povaříme na mírném ohni asi 10 minut.
  • 2
    Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do mírného zhoustnutí a odstavíme. Necháme stát asi 5 minut.
  • 3
    Potom zavařeninou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky nebo plátýnkem a necháme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.