Zavařenina z kdoulí
35 min.
Ingredience
- 600gramůKdoule
- 400mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSirup Monin - grenadina
- 30mililitrůLikér meruňkový
- 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
48 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, sirupu, zakápneme likérem a povaříme na mírném ohni asi 10 minut.
- 2Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do mírného zhoustnutí a odstavíme. Necháme stát asi 5 minut.
- 3Potom zavařeninou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky nebo plátýnkem a necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.