Zavařenina z vodního melounu s čokoládou
90 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyMeloun vodní
- 4lžíceLimetková šťáva
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 200gramůBorůvky
- 50gramůČokoláda hořká
- 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
64Postup přípravy
- 1Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.
- 2Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.