Zavařenina z vodního melounu s čokoládou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
64

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
46 kcal
Sacharidy
11 g
Vláknina
197 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.
  • 2
    Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.