Zavařenina ze slív s bezinkami

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,4kilogramySlívy
    • 80mililitrůCitronová šťáva
    • 300gramůBezinky
    • 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
96 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme tmavé slívy a společně s citronovou šťávou rozmixujeme.
  • 2
    Opláchnuté a otrhané bezinky přidáme k slívovému pyré a želírovacímu cukru 3plus1, přivedeme k varu a za bublání vaříme asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dobře dopadne, sundáme z ohně a naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.