Zavařenina ze slív se slivovicí

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5kilogramySlívy
    • 500gramůCukr želírovací
    • 150mililitrůVíno červené
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 4centilitrySlivovice
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
95 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, rozpůlené a vypeckované slívy nakrájíme na dílky. Smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, suchým červeným vínem, citronovou šťávou a alespoň 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách přivedeme k varu a na silném ohni vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu); tato směs někdy želíruje až po 5 minutách, proto je nutné provést želírovací zkoušku.
  • 2
    Před koncem doby vaření přilijeme a vmícháme slivovici. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.