Zavařený angrešt v medu

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme medový roztok. Med rozmícháme s vodou a povaříme. Mezitím z povrchu sebereme vzniklou pěnu. Po odstavení necháme vychladnout.
  • 2
    Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a kalíšky. Nasypeme na síto a důkladně propláchneme vodou. Poté síto ponoříme do vroucí vody, angrešt spaříme 1-2 minuty a ihned zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a propícháme jehlou ze všech stran.
  • 3
    Angrešt rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým roztokem a v páře zavařujeme cca 20 minut při teplotě 90 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.