Zavařený angrešt v medu
50 min.
Ingredience
- 1kilogramAngrešt
- 300gramůMed včelí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme medový roztok. Med rozmícháme s vodou a povaříme. Mezitím z povrchu sebereme vzniklou pěnu. Po odstavení necháme vychladnout.
- 2Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a kalíšky. Nasypeme na síto a důkladně propláchneme vodou. Poté síto ponoříme do vroucí vody, angrešt spaříme 1-2 minuty a ihned zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a propícháme jehlou ze všech stran.
- 3Angrešt rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým roztokem a v páře zavařujeme cca 20 minut při teplotě 90 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.