Zavařený bezinkový mošt
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyBezinky
- 100gramůCukr krystal
- 250mililitrůVoda pitná
- 2,5gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
21 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Použijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme stopky. Důkladně rozmačkáme a necháme několik hodin odstát, aby pustily šťávu.
- 2Poté vylisujeme a znovu necháme stát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.
- 3Odměříme 1l šťávy, přilijeme vodu, vmícháme cukr, kyselinu citronovou a vše necháme rozpustit.
- 4Hotovou šťávu rozdělíme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut.
- 5Po vyjmutí necháme vychladnout a uchováme na temné, studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.