Zavařený malinový mošt
50 min.
Ingredience
- 2litryMaliny
- 200gramůCukr krystal
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Poté scedíme přes plátno, přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
- 2Šťávu rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.